Przetwórstwo Mleka i Wyrób Serów. Smoleń Jadwiga.
Adres
Pieniążkowice 79Lokalizacja
małopolskie pow.i gmina / nowotarsk / Pieniążkowice / Czarny DunajecGodziny otwarcia biura
Poniedziałek - piątek 8:00-17:00, sobota 8:00-15:00Numery telefonów
kom. 692 631 151
kom. 668 761 917
- Wizytówka
- Mapa dojazdu
- Galeria
Sery naturalne Pieniążkowice – Czarny Dunajec
Sery w gospodarstwie Jadwigi i Ryszarda Smoleniów produkowane są według tradycyjnej receptury od 2005 roku. Dzięki mleku od własnych krów oraz naturalnemu wędzeniu, sery mają wyjątkowy smak, aromat oraz barwę. Wszystkie produkty są hermetycznie zapakowane, świeże i najwyższej jakości. Żaden nie zawiera konserwantów, polepszaczy, aromatów syntetycznych ani barwników. Produkcja serów [ do „Kontakt”] odbywa się w nowoczesnym zakładzie z zachowaniem wszystkich zasad higieny pracy. Wysoka jakość naszych serów potwierdzona jest certyfikatem i z pewnością zadowoli najwytrawniejszych smakoszy.
Gospodarstwo działa od 1999 roku, a od 2005 zajmuje się produkcją i dystrybucją naturalnych serów góralskich - podpuszczkowych. Do ich wyrobu wykorzystuje lokalne mleko od podhalańskich owiec i krów. Wyroby gospodarstwa cieszą się uznaniem konsumentów nie tylko na terenie Podhala, ale także w innych miejscach w kraju.
Podstawowy asortyment firmy obejmuje takie rodzaje sera jak:
- gałki tradycyjne małe, duże, średnie, wędzone i białe,
- małe serki bacowskie wędzone i białe,
- serca serowe wędzone i białe,
- kolby wędzone i białe,
- korbacze białe i wędzone.
Termin przydatności do spożycia dla serów naturalnych wynosi od 30 do 60 dni.
Oferta gospodarstwa państwa Smoleń zawiera także sery specjalne z dodatkami. Są nim np. zioła z terenu Podhala, zioła orientalne, żurawina, suszone owoce itp.
Ostatnio oferta poszerzyła się o soki owocowe w bogatym asortymencie aż 13 smaków !!!
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą.
Sery w gospodarstwie Jadwigi i Ryszarda Smoleniów produkowane są według tradycyjnej receptury od 2005 roku. Dzięki mleku od własnych krów oraz naturalnemu wędzeniu, sery mają wyjątkowy smak, aromat oraz barwę. Wszystkie produkty są hermetycznie zapakowane, świeże i najwyższej jakości. Żaden nie zawiera konserwantów, polepszaczy, aromatów syntetycznych ani barwników. Produkcja serów [ do „Kontakt”] odbywa się w nowoczesnym zakładzie z zachowaniem wszystkich zasad higieny pracy. Wysoka jakość naszych serów potwierdzona jest certyfikatem i z pewnością zadowoli najwytrawniejszych smakoszy.
Gospodarstwo działa od 1999 roku, a od 2005 zajmuje się produkcją i dystrybucją naturalnych serów góralskich - podpuszczkowych. Do ich wyrobu wykorzystuje lokalne mleko od podhalańskich owiec i krów. Wyroby gospodarstwa cieszą się uznaniem konsumentów nie tylko na terenie Podhala, ale także w innych miejscach w kraju.
Podstawowy asortyment firmy obejmuje takie rodzaje sera jak:
- gałki tradycyjne małe, duże, średnie, wędzone i białe,
- małe serki bacowskie wędzone i białe,
- serca serowe wędzone i białe,
- kolby wędzone i białe,
- korbacze białe i wędzone.
Termin przydatności do spożycia dla serów naturalnych wynosi od 30 do 60 dni.
Oferta gospodarstwa państwa Smoleń zawiera także sery specjalne z dodatkami. Są nim np. zioła z terenu Podhala, zioła orientalne, żurawina, suszone owoce itp.
Ostatnio oferta poszerzyła się o soki owocowe w bogatym asortymencie aż 13 smaków !!!
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą.